R-USKO – USKO lustrumweekend 4-6 juni 2022

Na twee keer uitstellen in verband met (jawel!) coronamaatregelen, kon in het pinksterweekend van 4 tm 6 juni 2022 dan toch eindelijk het lustrum (75!) van het USKO samen met het RUSKO dat inmiddels ook al weer 20 jaar bestond gevierd worden.
Onder leiding van drie dirigenten, Stijn Berkouwer, Miriam Westgeest en Douwe Klinkenberg, en met medewerking van de vocale solisten Marieke Steenhoek (Sopraan) en Marijn Zwitserlood (Bas) stortten bijna honderd leden en reünisten van het USKO zich drie dagen lang op het instuderen en uitvoeren van “Ein Deutsches Requiem” van Johannes Brahms. Het gezelschap was een prachtige afspiegeling van alle jaren USKO, waarbij de jongste deelnemer 18 was en de oudste 80+. Zangers en muzikanten die in de jaren 50 van de vorige eeuw bij het USKO hadden gezongen en gespeeld en huidige USKO-leden waarvan sommigen pas een of twee jaar geleden bij het USKO aankwamen repeteerden serieus aan de prachtige muziek in wisselende samenstellingen. Dit ging zo voorspoedig, dat uiteindelijk niet 3, maar zelfs 6 delen van het Deutsches Requiem uitgevoerd kon worden.
Naast het verbindende van het samen muziek maken werd de cohesie en integratie tussen de generaties nog sterker door een echte USKO-pubquiz, omgekeerd verstoppertje, ofwel “ Sardientje”, een disco, een moordspel en natuurlijk tot de late uurtjes in de bar hangen met oude vrienden of juist nieuwe vrienden! Een kampkrant met de laatste smeuïge nieuwtjes en een dagelijkse muzikale wekdienst door USKO bestuur en andere vroege vogels maakte het USKO-kamp gevoel compleet.